Ankie Lok_foto Joost Bataille

Ankie Lok

E info [at] noorderschrift.nl

T 06 23 93 93 62

Twitter | Instagram | Facebook | LinkedIn

KvK 67210422

Even voorstellen

Ankie Lok (Groningen, 1981) is freelance journalist en schrijver.
Sinds 2017 verschijnen haar artikelen in magazine Noorderland, drie jaar lang was ze er ook vaste columnist. In 2020 publiceerde ze daarnaast in tijdschrift Noorderbreedte.

Onderwerpen variëren van cultuur en geschiedenis tot dier (vogels!) en natuur. In 2018 reconstrueerde ze het verhaal achter de kano van Pesse, de oudste boot ter wereld, die door een boer in Drenthe werd gevonden en sindsdien in het Drents Museum ligt.

Ankie bedacht de Gerrit Komrij-semantiekprijs en als taalsheriff deelt ze nog weleens bonnen uit. In de jaren tien van de eenentwintigste eeuw publiceerde ze hier steevast de oudejaarslijst, een ranglijst van het voorbije jaar.

Ankie studeerde Nieuwgriekse Taal en Cultuur (BA en MA, Universiteit van Amsterdam) en journalistiek (MA, Vrije Universiteit Amsterdam).

Naast haar freelance klussen is ze eind- en adjunct-hoofdredacteur bij onderwijsvakblad Didactief. Ze woont en werkt in Amsterdam.

Op Noorderschrift brengt ze haar freelance artikelen, blog en initiatieven bij elkaar. Bekijk haar werkportfolio en blogs >>